Easy Lamb Birria
Easy Lamb Birria może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 326 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka tymianku, cebuli, mięsa gulaszu jagnięcego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Birria, Birria, oraz Birria Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagnięcinę zalać zimną wodą, wycisnąć sok z 1/2 limonki (dodając skórkę) i dodać kilka kawałków posiekanej cebuli.
Odstawić, mieszając co jakiś czas, aż woda będzie bardzo różowa i mętna, około 10 minut.
Dobrze odcedzić, odrzucając skórkę wapna.
Tymczasem toast chiles na dużej patelni na średnim ogniu, obracając w razie potrzeby, aż pachnące i zaczynają ciemnieć, od 6 do 8 minut; gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, usuń łodygi. Umieść w robocie kuchennym z pozostałą cebulą, czosnkiem, goździkami, tymiankiem, kminkiem, octem, 1 1/2 szklanki bulionu i solą. Wirować razem, aby gęsty sos, dodając trochę więcej bulionu w razie potrzeby.
Połącz sos z jagnięciną i liśćmi laurowymi w dużym, szerokim holenderskim piekarniku, mieszając, aby pokryć i równomiernie rozprowadzając. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina jest bardzo miękka po przekłuciu, o 2 1/2 godziny.
Pozostałe 1 1/2 limonki pokroić w kliny i podawać z boku, wraz z ryżem kolendry.
Metoda bez użycia rąk: po wymieszaniu sosu i jagnięciny w piekarniku holenderskim, piec około 3 godzin w piekarniku 275.
* Znajdź chiles w dobrze zaopatrzonych rynkach Latino.
Parowanie win: Ceja 2009 Syrah. Ta ostra jagnięcina potrzebuje ciemnego, mięsistego czerwonego wina. Ceja Syrah ma pasującą ziemistą duszę ze swojej chłodnej winnicy.