Easy Chicken Stir-Fry
Jeśli 3,74 zł za porcję spada w budżecie, łatwy Chicken Stir-Fry może być wielki bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, wino shaoxing, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwa wołowina i brokuły z dziczyzną Stir Fry, Makaron Z Cukinią Stir Fry (Easy + Paleo ) , oraz Jeden garnek wołowiny i kapusty Stir Fry (Easy + Paleo ) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść sos ostrygowy, Shaoxing lub sherry, sos sojowy, skrobia kukurydziana i sól w średniej misce i ubić do połączenia.
Dodać kurczaka, wrzucić do dokładnie płaszcz z marynaty, i odstawić, odkryte i w temperaturze pokojowej, na 15 protokół. W międzyczasie przygotuj pozostałe składniki.Rdzeń i usunąć nasiona z pieprzu i pokroić w plastry 1/4 cala; odstawić. Spłukać i osuszyć groszek śnieżny i odstawić na bok. Drobno posiekać czosnek i umieścić go w dużej misce. Trim końce szalotki, pokroić je na kawałki 1/4 cala, i dodać do miski z czosnkiem; odstawić.Gdy kurczak jest gotowy, podgrzać 14-calowy płaski wok lub dużą patelnię (nie należy używać nonstick) na dużym ogniu, aż kropla wody tańczy po upuszczeniu na patelnię, około 1 do 2 minut.
Skropić 1 łyżeczkę oleju na obwodzie woka lub patelni i dodać pokrojoną paprykę. Używając metalowej szpatułki, smażyć, aż będzie krucho i zwęglone w miejscach, około 1 do 2 minut.
Przenieść do dużej miski z czosnkiem i szalotki.
Skropić 1 łyżeczkę oleju na obwodzie woka lub patelni i dodać groszek śnieżny. Smażyć, aż będzie krucho, około 1 do 2 minut.
Przenieść do dużej miski z papryki, czosnek, i szalotki.
Skrop pozostałą łyżkę oleju na obwodzie woka lub patelni.
Dodaj kurczaka wraz z marynatą i ułóż kurczaka w równej warstwie.
Niech sear niezakłócony aż złoty kolor na dole, o 1 do 2 protokół, następnie stir-smażyć aż złoty kolor i gotowane przez, O 2 protokół więcej.
Dodaj czosnek, szalotki, papryka, i groszek śnieżny. Smażyć, aż marynata zgęstnieje, jest błyszczący, i płaszcz kurczaka i warzyw, o 1 do 2 minut więcej.
Podawać natychmiast na parze ryżu.