Need a danie główne bezglutenowe? Easy Beefy Cheesy Enchilada Casserole może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 24g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.5 za porcję. Mieszanka bulionu wołowego, cebula w proszku, liście tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest idealny do Jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest dobre. Spróbuj Łatwa Serowa Zapiekanka Enchilada, Złamane serce sukcesu i zdrowa, łatwa i tandetna zapiekanka z kurczaka i brązowego ryżu Enchilada, oraz Serowa Zapiekanka Ryżowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Do sosu: w rondlu na średnim ogniu dodać olej, cebulę i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
SOS
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Saute aż cebula są miękkie i półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
5
Dodaj w tym miejscu pastę pomidorową i w razie potrzeby podgrzej trochę, aby ugotować pastę. Wymieszać i gotować, aż pogłębi się kolor, a następnie dodać kminek, tymianek i czosnek. Wymieszać, aby wymieszać i gotować, aż będzie pachnący. Następnie dodać bulion wołowy i pokruszone pomidory. Podnieść ogień, aby doprowadzić mieszaninę do wrzenia,a następnie obniżyć do gotować i przykryć, gotować na wolnym ogniu przez 20 minut więcej. (Sos może być przechowywany i mrożony w tym miejscu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Pomidory
Pasta Pomidorowa
Bulion Wołowy
Czosnek
Kminek
SOS
Tymianek
6
Do nadzienia wołowego: w międzyczasie, na dużej patelni z prostymi bokami, dodaj oliwę na średnim ogniu. Gdy olej zacznie wirować, dodaj cebulę oraz zieloną i żółtą paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółta
Oliwa Z Oliwek
Cebula
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać czosnek i gotować do miękkości, o 4 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
8
Dodaj mieloną wołowinę, bulion, kminek, cebulę w proszku, tymianek, pomidory i hiszpańską przyprawę, pozwalając na czas między każdym dodatkiem do mieszanki. Doprawić szczyptą soli i zmielić lub 2 pieprzem (hiszpańska przyprawa dodaje zawartość soli, więc uważaj, aby nie w ciągu sezonu). Wymieszać i rozbić wołowinę na kawałki za pomocą łyżki lub widelca. Gotować, aż wołowina jest gotowane przez, 8 do 10 protokół. (Wołowina może być przechowywana i mrożona w tym momencie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula W Proszku
Mielona Wołowina
Przyprawy
Pomidor
Pieprz
Bulion
Kminek
Tymianek
Wołowina
Sól
9
Aby złożyć zapiekankę: wrzucić rozdrobnione sery razem, aby zmiksować i odstawić.
10
Dodaj 1/2 filiżanki czerwonego sosu do 9 1/2-calowy Deep-dish do pieczenia naczynia i rozprzestrzeniać płaszcz dno równomiernie. Góra z 6 tortillami, nakładającymi się na dno naczynia żaroodpornego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
Patelnia Do Pieczenia
11
Warstwę naczynia, dodając następnie połowę mieszanki wołowiny i 1/2 szklanki rozdrobnionych serów, równomiernie rozprowadzając w zapiekance. Następnie wsad 6 tortille, jeden po drugim, w ciepłym czerwonym sosie i warstwa na ser i wołowinę, nakładając się w razie potrzeby. Top z pozostałą wołowiną, kolejny 1/2 szklanki rozdrobnionych serów i kolejną warstwę tortille dunked w czerwonym sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czerwony
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Umieść naczynie na blasze do pieczenia i piec, aż ser się stopi, a sos pęcherzyki, 25 do 30 protokół. Jeśli pieczenie naczynia z zamrażarki, dodać 15 do 20 minut do czasu gotowania, lub aż będzie bąbelkowy. Przykryj luźno folią, jeśli zbyt szybko się zarumieni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Byron Fiddlestix Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.