Easy Apricot Glazed Chicken
Need a danie główne bezglutenowe? Łatwy Morelowy glazurowany kurczak może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.15 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 679 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz konfitury morelowe, musztardę dijon, sól koszerną i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Easy Apricot Glazed Chicken, Kurczak Z Lukrem Morelowym, oraz Kurczak Glazurowany Morelowo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. opłucz kurczaka zimną wodą i osusz.
Umieść kurczaka w patelni do pieczenia na stojaku, pierś do góry.
Posypać jamę kurczaka solą i pieprzem. Włóż końcówki skrzydeł pod tył kurczaka.
Połącz 4 łyżki masła, pietruszkę, jeśli używasz, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w małej misce. Rozluźnij skórę na piersi kurczaka, delikatnie kręcąc palcami pod skórą. Na Zewnątrz kurczaka utrzeć z około 1 łyżką mieszanki masła. Pozostałą mieszaninę wcierać pod skórę piersi kurczaka.
Kurczaka posypać dodatkiem soli i pieprzu. Piecz kurczaka przez 1 godzinę 15 minut.
W międzyczasie roztopić pozostałą 1 łyżkę masła w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, ale nie rumiane, o 2 protokół. Łyżka czosnku z rondla i wyrzucić.
Dodać konfitury morelowe, musztardę i ocet i gotować, mieszając, aż do ogrzania i połączone, o 2 protokół. Odstawić do ostygnięcia, aż kurczak będzie gotowy do polewania.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 425 stopni F.
Wyjąć kurczaka z piekarnika i równomiernie posmarować polewą morelową. Kontynuuj pieczenie, aż termometr z natychmiastowym odczytem wbity w udo kurczaka zarejestruje 160 stopni F, około 15 minut więcej. Przechylić kurczaka, aby soki spływały na patelnię.
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia i luźno namiot z folią.
Wlać soki z patelni do odtłuszczającego kubka lub szklanej miarki.
Wlać lub łyżkę nadmiar tłuszczu i wyrzucić.
Dodać bulion z kurczaka do patelni i umieścić bezpośrednio na palniku na średnim ogniu.
Dodać kapiące patelni i gotować, mieszając drewnianą łyżką, i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, aż mieszanina jest gorąca, o 2 protokół. Odcedzić i wlać do sosu i doprawić solą i pieprzem. Pokroić kurczaka i podawać z sosem.