E ' S samosa Wraps to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 12g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.04 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, imbir, pieprz jalapeno, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantne okłady Samosa z Chutney tamaryndowca, samosa, jak zrobić samosa, oraz Samosa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyjąć z wody i odstawić do ostygnięcia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, obrać i pokroić na kawałki 1/4 cala (6 mm). Wyciśnij tofu, aby usunąć jak najwięcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Pokroić w kostkę 1/4 cala.
3
Podgrzać głęboką patelnię nieprzywierającą i dodać cebulę. Gotować na średniej wysokości, aż cebula zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodać groszek, pomidor, imbir, pieprz jalapeno i 2 łyżki wody. Gotować, mieszając, aż groszek rozmrozi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5
Dodaj ziemniaki i tofu na patelni wraz z 1/2 szklanka wody, sól, curry w proszku, kolendra, kminek, cayenne, i sok z cytryny. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, dodając więcej wody w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Zdjąć pokrywę i gotować, aż większość płynu odparuje. Sprawdź, czy potrzebna jest więcej soli lub cytryny. Ciepłe tortille zgodnie ze wskazówkami pakietu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Umieść 1/6 wypełnienia w środku zawijania, złóż dolną krawędź do góry i złóż boki nad wypełnieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Szkielet Gruner Veltliner (1 litr) z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.