Dżem Żurawinowy
Przepis żurawinowy dżem portowy może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 1 godzina. Na 25 centów za porcję, dostajesz przyprawę, która serwuje 60. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 76 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 205 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier granulowany, zwykłą sproszkowaną pektynę owocową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Cranberry Port Cookies, SOS figowo-żurawinowy, oraz Żurawinowy SOS Portowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować dżem, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść słoiki pół kufla na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól opaskom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Pulsuj żurawinę w robocie kuchennym, aż zostaną grubo posiekane.
Przenieś je do dużego, grubodennego garnka i dodaj port i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż żurawina zmięknie, o 10 protokół.
Posyp pektynę mieszanką żurawinową i wymieszaj, aby połączyć. Wymieszać z masłem. Powrót mieszaninę do wrzenia.
Dodaj suszoną żurawinę, a następnie cukier na raz. Powrót mieszaninę do wrzenia i gotować twardo przez jedną minutę.
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Umieścić słoiki na stojaku w garnku i całkowicie zalać wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.