Dżem Śliwkowo-Malinowy
Dżem śliwkowo-malinowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 195 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka masła, malin, śliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 40%. Podobne przepisy to Dżem śliwkowo-malinowy, Śliwkowo-Malinowy Lód, oraz Dżem Ze Śliwek Malinowych.
Instrukcje
Wykonaj kroki od 1 do 4 instrukcji konserw, używając siedmiu słoików wielkości kufla.
Grubo posiekać śliwki (nie obierać); powinieneś mieć 7 3/4 szklanki. Maliny grubo posiekać lub rozgnieść; należy mieć 2 szklanki.
Na patelni 8-do 10-ćwiartkowej połącz śliwki, maliny, sok z cytryny ,masło (jeśli używasz) i pektynę. Doprowadzić do toczenia wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Wymieszać z cukrem; gdy mieszanka wznowi wrzenia, mieszać dokładnie przez 4 minuty, jeśli używasz pektyny MCP(1 minuta, jeśli używasz pektyny Sure-Jell).
Odtłuścić i wyrzucić pianę z dżemu.
Wykonaj kroki od 5 do 11 instrukcji konserw, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni na głowę w każdym słoiku i przetwarzaj słoiki przez 5 minut (patrz UWAGI).
Dodaj masło do dżemów i galaretek, aby zapobiec tworzeniu się piany podczas gotowania. Jeśli pominiesz masło, zetrzyj pianę przed nalaniem dżemu lub galaretki do słoików. Przepis daje około 1/4 szklanki mniej.
Zmierz cały cukier do miski przed rozpoczęciem przepis. Wiele przepisów na konserwy wymaga dodania dużej ilości cukru, gdy mieszanina już się gotuje; pomiar z wyprzedzeniem upraszcza ten krok i zapobiega błędom.
Użyj miarki, aby zmierzyć objętość. Niektóre przepisy wymagają zmniejszenia mieszanki o pewną ilość. Aby to łatwo sprawdzić, włóż czystą, drewnianą linijkę do patelni przed gotowaniem i zmierz, jak daleko jest mieszanka. Następnie gotować zgodnie z zaleceniami, aż zmniejszy się o określony procent. Na przykład, jeśli niegotowana mieszanina mierzy 4 cale na patelni i przepis mówi, aby zmniejszyć o połowę, gotować do 2 cali.