Dżem Z Zielonych Pomidorów I Jagód
Dżem z zielonych pomidorów i jagód może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przypraw. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 1044 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na 4,71 zł / porcja, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, pektyny owocowe, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Słodko-pikantny dżem pomidorowy, Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry, oraz Dżem Z Zielonych Pomidorów I Jagód dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagody impulsowe i posiekany pomidor w blenderze lub robocie kuchennym 3 lub 4 razy lub do momentu, gdy mieszanina będzie prawie gładka.
Mieszankę borówek, 1 1/2 szklanki wody i cukru gotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wymieszać pektyny owocowe i pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia; gotować, stale mieszając, 5 minut lub aż mieszanina zgęstnieje.
Wlać gorącą mieszaninę do gorących słoików, napełniając do 1/4 cala od góry.
Usunąć pęcherzyki powietrza; wytrzeć obręcze słoika. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski.
Proces w łaźni z wrzącą wodą 10 minut.
* 5 szklanek mrożonych borówek, rozmrożonych, można zastąpić.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy pektyny owocowej Sure-Jell.