Dżem Z Zamrażarki Truskawkowej
Dżem z zamrażarki truskawkowej może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 160 i kosztuje 6 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 22 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz sproszkowane pektyny owocowe, truskawki, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. z łyżką wynik z 7%, to danie jest improvable. Spróbuj Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars, oraz Dżem Z Zamrażarki Truskawkowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Truskawki rozgnieść maserem ziemniaczanym lub w robocie kuchennym, aż lekko grube (nie puree) zrobić 2 szklanki zmiażdżonych truskawek.
Wymieszać truskawki i cukier w dużej misce.
Odstawić w temperaturze pokojowej 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wymieszać wodę i pektyny w rondlu 1-quart.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Wlać gorącą mieszaninę pektyn na mieszaninę truskawkową; mieszać stale 3 minuty.
Natychmiast łyżka mieszaniny do pojemników zamrażalnika, pozostawiając 1/2-calowy headspace. Wytrzeć obręcze pojemników; uszczelnić.
Odstawić w temperaturze pokojowej około 24 godzin lub do Ustawienia.
Przechowywać w zamrażarce do 6 miesięcy lub w lodówce do 3 tygodni. Rozmrozić zamrożony dżem i wymieszać przed podaniem.