Dżem Z Zamrażarki Jagodowej
Dżem z zamrażarki jagodowej może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 160. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 18 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz jagody, skórkę pomarańczową, sproszkowaną pektynę owocową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. z łyżką wynik z 7%, to danie jest improvable. Spróbuj Dżem Z Zamrażarki Jagodowej, Dżem Z Zamrażarki Orange Blueberry, oraz Zamrażarka Borówkowa Zapiekanka Tostowa Francuska dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać Borówki, cukier i skórkę pomarańczową.
Odstawić na 20 minut, od czasu do czasu mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wymieszać wodę i pektyny w rondlu 1-quart.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Wlać gorącą mieszankę pektynową na mieszankę jagodową; mieszać stale 3 minuty.
Natychmiast łyżka mieszaniny do pojemników zamrażalnika, pozostawiając 1/2-calowy headspace. Wytrzeć obręcze pojemników; uszczelnić.
Odstawić w temperaturze pokojowej około 24 godzin lub do Ustawienia.
Przechowywać w zamrażarce do 6 miesięcy lub w lodówce do 3 tygodni. Rozmrozić zamrożony dżem i wymieszać przed podaniem.