Dżem Z Kiwi
Need a bezglutenowa i wegańska przyprawa? Dżem z Kiwi może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 965 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 5 i kosztuje $3.6 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 40 minut. Mieszanka soku ananasowego, kiwi, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest świetne. Podobne przepisy to Ensalada de Pitaya, Kiwi, Y Mango (owoc smoka, kiwi i Mang, Arbuz i lody kiwi bez cukru (paletas de sandia y kiwi), oraz Babeczki truskawkowe kiwi Daiquiri z twarogiem Kiwi, polewą z rumu truskawkowego i dekoracją z rumu truskawkowego.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz 3 szklanki puree kiwi, sok ananasowy, sok z cytryny i jabłka. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać cukier; mieszać do rozpuszczenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj dżem do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.