Dżem Z Kardamonu Śliwkowego Damson

Dżem Z Kardamonu Śliwkowego Damson
Need a przyprawa bezglutenowa i wegetariańska? Dżem z kardamonu śliwkowego Damson może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 352 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, wodę, śliwki adamaszkowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Spróbuj Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson, Dżem Damson Plum & Gin, oraz Damson Plum Pinwheels dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W zlewie pełnym chłodnej wody spłucz i odstaw śliwki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Umieść je na patelni o grubym dnie, odpowiedniej do powolnego gotowania i na tyle głębokiej, aby umożliwić spienienie, gdy śliwki zaczną się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Dodaj wodę i strąki kardamonu i doprowadzić mieszaninę do niskiego wrzenia na średnim ogniu. Włącz ciepło do niskiego na wolnym wolnym ogniu i pozwól owocom gotować odkryte przez 1 1/2 godziny. Pozostawić śliwki do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Aby wrzucić śliwki, odcedzić schłodzone śliwki durszlakiem, wyciskając sok rękami i zbierając go w dużej misce. Podnieś gnojowicę z pestek i owoców w durszlaku małymi garściami i delikatnie wyciśnij miąższ śliwki i skórki do miski z syropem, utrzymując Pestki w dłoni, a następnie je odrzucając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Śliwki włożyć z powrotem do oryginalnego garnka z cukrem i masłem. Gotować na bardzo niskim wolnym ogniu, aż mieszanina zacznie gęstnieć, około 4 godzin. Aby sprawdzić odpowiedni rozwój pektyny, upuść łyżkę dżemu na talerz i włóż go do lodówki na kilka minut: mieszanina powinna być miękka i nie być syropowata.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
PektynaPektyna
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Kadzi gorący dżem do gorących, sterylnych słoików, wytrzeć obręcze czyste, umieścić sterylne pokrywki i dokręcić zakrętki. Pozostawić słoiki do ostygnięcia do temperatury pokojowej i sprawdzić, czy każdy słoik jest szczelny.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn