Dżem Z Ciasta Marchewkowego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu z ciasta marchewkowego. Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 70 i kosztuje 14 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. 1418 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz rodzynki, sok z cytryny, orzechy włoskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Marchewkowe Z Sokiem Z Marchwi, Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, oraz Dżem z bekonu i Whiskey dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować konserwy, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść 7 pół-kufli słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia słoików i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż woda się gotuje, a następnie wyjąć patelnię z ognia i pozostawić paski i pokrywki na odpoczynek w gorącej wodzie, aż będzie gotowa do użycia.
Łącz marchew, jabłka, ananas, sok z cytryny, cynamon, gałkę muszkatołową i goździki w dużym, ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając. Zmniejsz ogień, aby gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Tymczasem rodzynki impulsowe w robocie kuchennym, aż drobno posiekane. Odstawić.
Po 20 minutach wyjmij garnek z ognia i wymieszaj pektynę, aż się rozpuści. Wymieszać rodzynki, rozbijając grudki tylną łyżką. Powrót garnek do ciepła i doprowadzić do wrzenia.
Dodać cukier na raz i powrócić do wrzenia, ciągle mieszając.
Dodać masło i gotować na twardo przez minutę.
Zdjąć garnek z ognia, zetrzeć pianę i wymieszać z orzechami włoskimi.
Chochla na gorąco konserwować w gorących sterylizowanych słoikach, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.