Dżem Wiśniowo-Rabarbarowy
Dżem wiśniowo-rabarbarowy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 250 porcjami. Na 2 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przyprawa ma 7 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, wiśni, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 6%, co jest improwizowalne. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Dżem Wiśniowy, oraz Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pektynę i 1/4 szklanki cukru w 5-do 6-qt. trawka. Wymieszać z wiśniami i rabarbarem, następnie soki wiśniowe i cytrynowe oraz masło. Doprowadzić mieszaninę do szybkiego wrzenia na dużym ogniu, często mieszając.
Dodać pozostałe 1 1/4 szklanki cukru. Powrót dżem do szybkiego wrzenia, mieszając. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta.
Kadzi dżem do żaroodpornych słoików i zamknąć pokrywkami.
Odstawić do temperatury pokojowej, odwracając słoiki od czasu do czasu, aby rozprowadzić owoce. Przechowuje, schłodzony, do 1 miesiąca.
* Użyliśmy soku wiśniowego Trader Joe ' s Just Cherry juice.