Dżem Truskawkowy Kiwi

Dżem truskawkowy kiwi może być tylko przyprawą, której szukasz. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 39 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Jest idealny do Dzień Matki. 4310 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, uniwersalną pektynę pomona, wodę wapniową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Babeczki truskawkowe kiwi Daiquiri z twarogiem Kiwi, polewą z rumu truskawkowego i dekoracją z rumu truskawkowego, Babeczki truskawkowe kiwi z Truskawkowym Kiwi kremowym lukrem, oraz Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam.
Instrukcje
Cukier i pektyny ubić w średniej misce i odstawić.
Połącz truskawki, kiwi, sok z cytryny, krystalizowany imbir i wodę wapniową w dużym garnku o ciężkim dnie i zagotuj na dużym ogniu.
Dodaj mieszaninę pektyn z masłem i cukrem i przywróć mieszaninę owoców do wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut. Pozostawić słoiki do ostygnięcia w gorącej wodzie przez 10 minut, a następnie wyjąć i ostudzić całkowicie na blacie, przechylając i obracając od czasu do czasu, aby równomiernie rozprowadzić owoce.