Dżem Truskawkowy Balsamiczny Tymianek
Truskawkowy balsamiczny dżem tymiankowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 80 porcji z 74 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 918 powiedziałoby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką najlepszej jakości ocet balsamiczny, truskawki, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars, oraz Balsamiczny Tymianek Cała Pieczona Cebula.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować dżem, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść 8 pół-kufli słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia słoików i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż woda się gotuje, a następnie wyjąć patelnię z ognia i pozostawić paski i pokrywki na odpoczynek w gorącej wodzie, aż będzie gotowa do użycia.
Odmierz 7 filiżanek cukru granulowanego do dużej miski. Odstawić.
Połącz pokruszone truskawki, ocet balsamiczny i tymianek w dużym, ciężkim rondlu lub garnku.
Ubić pektynę do rozpuszczenia. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając.
Dodać cukier na raz. Mieszać do rozpuszczenia. Wymieszać z masłem. Stale mieszając, powrót mieszaniny do pełnego wrzenia toczenia. Gotować twardo przez minutę.
Zdejmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu.
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.