Dżem Pomidorowy
Dżem pomidorowy to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 610 kalorii. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 375 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz płatki pieprzu, kminek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Słodko-pikantny dżem pomidorowy, Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry, oraz Czosnkowe Crostini z Brie i słodko-pikantnym dżemem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować dżem, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść trzy słoiki z pół kufla na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól opaskom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Połącz pomidory, cukier, sok z cytryny,imbir, płatki czerwonej papryki, sól, cynamon i kminek w dużym, grubym garnku i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż mieszanina osiągnie gęstą, podobną do dżemu konsystencję, około dwóch i pół godziny. Wymieszaj pektynę (jeśli używasz)i duś jeszcze przez minutę.
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 15 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.