Dżem mrożony z dzikich jagód
Wild Berry Freezer Jam to bezglutenowa, bezmleczna, laktoowo-wegetariańska i wegańska przyprawa. Ten przepis jest przeznaczony dla 48 osób i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 77 kalorii, 0 g białka i 0 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz pod ręką jagody saskatoon, sok z cytryny, truskawki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 10%. Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Podobne przepisy obejmują Dżem z zamrażarką jagodową, Dżem z trzema jagodami i Dżem z zamrażarką z podwójnymi jagodami.
Instrukcje
W dużej misce rozgnieć wszystkie jagody. Wymieszaj cukier; odstawić na 10 minut.
Połącz pektynę i sok z cytryny; dodać do owoców, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści, około 3 minut.
Wlać do słoików lub pojemników do zamrażania, pozostawiając 1/2 cala. przestrzeń nad głową. Przykryj szczelnie.
Odstawić w temperaturze pokojowej do stwardnienia, do 24 godzin. Zamrażaj lub przechowuj w lodówce do 3 tygodni.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Dip świetnie komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Pinot Noir Williams Selyem Russian River Valley z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 110 dolarów za butelkę.
![Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir]()
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Aromaty czerwonej wiśni, konfitury truskawkowej i wyblakłych płatków róż zdają się śpiewać w najwyższych rejestrach tej kuszącej oferty. Nuty korzenia buraka, suszonych ziół i przypraw drzewnych oferują nuty basowe, które uzupełniają ten wspaniały apartament orkiestrowy. Z powietrzem aromaty intensyfikują się z nutami wiśni Morello. W smaku bardzo gęste na wejściu z silną smugą mineralności aż do finiszu. Garbniki są wyjątkowo drobnoziarniste i przypominają herbatę cejlońską. Pinot Noir z Russian River Valley 2015 to klasyk, który podkreśla elegancję i moc naprawdę wspaniałego regionu upraw. Pinot Noir do tej mieszanki pochodził głównie z naszych winnic Drake Estate i Williams Selyem Estate Vineyard.