Dżem Morelowo-Malinowy

Dżem Morelowo-Malinowy
Dżem morelowo-malinowy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1111 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cukier, masło, instrukcje puszkowania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Granola z morelami i malinami z jogurtem z miodem malinowym, Placek Malinowy Morelowy, oraz Dżem morelowo-malinowy.

Instrukcje

1
Wykonaj kroki od 1 do 4 instrukcji konserw, używając czterech słoików wielkości kufla.
2
Pestki i grubo posiekać lub rozgnieść morele; powinieneś mieć 3 szklanki. Maliny grubo rozgnieść; należy mieć 3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
3
Na patelni 8-do 10-litrowej wymieszaj 1/4 szklanki cukru z pektyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj morele, maliny, sok z cytryny i masło( jeśli używasz); mieszaj, aż pektyna będzie dobrze wymieszana. Doprowadzić do toczenia wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Wymieszać z pozostałymi 4 1/4 szklanki cukru; gdy mieszanina zacznie wrzeć, mieszać dokładnie przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
PektynaPektyna
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5
Natychmiast zdjąć z ognia.
6
Odtłuścić i wyrzucić pianę z dżemu. Mieszać często przez 5 minut, aby rozprowadzić owoce. Wykonaj kroki od 5 do 11 instrukcji konserw, pozostawiając 1/4 cala przestrzeni nad głową i słoiki do przetwarzania przez 5 minut (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
DżemDżem
1
Dodaj masło do dżemów i galaretek, aby zapobiec tworzeniu się piany podczas gotowania. Jeśli pominiesz masło, zetrzyj pianę przed nalaniem dżemu lub galaretki do słoików. Przepis daje około 1/4 szklanki mniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
DżemDżem
2
Zmierz cały cukier do miski przed rozpoczęciem przepis. Wiele przepisów na konserwy wymaga dodania dużej ilości cukru, gdy mieszanina już się gotuje; pomiar z wyprzedzeniem upraszcza ten krok i zapobiega błędom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Użyj miarki, aby zmierzyć objętość. Niektóre przepisy wymagają zmniejszenia mieszanki o pewną ilość. Aby to łatwo sprawdzić, włóż czystą, drewnianą linijkę do patelni przed gotowaniem i zmierz, jak daleko jest mieszanka. Następnie gotować zgodnie z zaleceniami, aż zmniejszy się o określony procent. Na przykład, jeśli niegotowana mieszanina mierzy 4 cale na patelni i przepis mówi, aby zmniejszyć o połowę, gotować do 2 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn