Dżem mieszany z jagodami i tymiankiem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, pierwotna i wegańska przyprawa? Mieszany dżem z jagód i tymianku może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.81 za porcję. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jagód, liści tymianku, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dżem Wiśniowy, Mieszany budyń jagodowy z pijanym sosem Limoncello Berry, oraz Fan Favorite Triple Berry Cheesecake Cupcakes with Sour Cream Glaze, Mixed Berry Compot, Fresh bit Cream, Graham Cracker Crust dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jagody w średnim rondlu. Za pomocą Maser ziemniaczany, lekko rozgnieść jagody.
Dodaj syrop klonowy, sok z cytryny, sok pomarańczowy, i tymianek. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gruby, 50 do 55 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 1 1/2 godziny (dżem będzie nadal gęstniał, gdy się ostygnie). Przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku przez okres do 1 miesiąca.