Dżem kakaowy malinowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 85 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 70. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś regularne sproszkowane pektyny owocowe, kakao w proszku, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Malinowy Gorący Kakao, Malinowy Drobiazg Kakaowy, oraz Jedno-Garnkowe Malinowe Ciasteczka Kakaowe # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Jeśli zamierzasz zachować dżem, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść 7 pół-kufli słoików na stojaku w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia słoików i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Podgrzewać na średnim ogniu, aż woda się gotuje, a następnie wyjąć patelnię z ognia i pozostawić paski i pokrywki na odpoczynek w gorącej wodzie, aż będzie gotowa do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Środek 6 3/4 szklanki cukru w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Kakao w proszku i pektyny ubić razem w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier Ryżowy
Pektyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Połącz pokruszone maliny, sok z cytryny i amaretto (jeśli używasz) w dużym, ciężkim dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Z 50 Kaloriami
2 Szklanki Ciasteczek Waflowych Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Ubić mieszankę pektynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pektyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Dodać masło i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
9
Dodać cukier na raz i doprowadzić do pełnego wrzenia, którego nie można mieszać, ciągle mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
10
Zdejmij garnek z ognia i odtłuść dowolną pianę z powierzchni dżemu metalową łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
11
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
12
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
13
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
14
Zakonserwowany dżem będzie przechowywać do jednego roku w chłodnym, ciemnym miejscu. Nie konserwowany dżem będzie przechowywać w lodówce przez około sześć miesięcy.