Dżem jagodowy z rabarbarem z syropem klonowym

Dżem jagodowy z rabarbarem z syropem klonowym
Dżem jagodowo-rabarbarowy z syropem klonowym to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Ten przepis służy 50. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jagody, uniwersalną pektynę pomona, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. 188 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tosty francuskie pieczone z jagodami z kruszonką Amaretti i syropem klonowym z jagodami, Naleśniki jagodowe z jagodowym syropem klonowym, oraz Syrop Jagodowy Klonowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cukier i pektyny ubić w średniej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Połączyć rabarbar i 1/4 szklanki wody w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować tylko do momentu rozpadu rabarbar, 10 do 12 minut. Tymczasem puree z jagód w robocie kuchennym lub blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Odmierz 2 szklanki duszonego rabarbaru (zastrzegaj sobie dodatkowy rabarbar do innego użycia). Do rondla wrzucić 2 szklanki rabarbaru i puree z jagód.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Dodaj sok z cytryny, wodę wapniową, masło, laskę cynamonu, anyż Gwiaździsty i fasolę wanilii i zagotuj na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Dodaj syrop klonowy i mieszankę cukier-pektyny i przywróć mieszankę owoców do wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
PektynaPektyna
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
6
Zdjąć garnek z ognia i usunąć pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Usuń i wyrzuć anyż Gwiaździsty, laskę cynamonu i fasolę wanilii. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia1
Magazyn