Dżem Jagodowy Mieszany
Mieszany dżem jagodowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 697 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Mieszanka truskawek, sok z cytryny, skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Dżem Wiśniowy, Mieszany budyń jagodowy z pijanym sosem Limoncello Berry, oraz Fan Favorite Triple Berry Cheesecake Cupcakes with Sour Cream Glaze, Mixed Berry Compot, Fresh bit Cream, Graham Cracker Crust dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj jagody i cukier w dużej szklance lub plastikowej misce.
Odstawić w temperaturze pokojowej około 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wymieszać ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny i pektyną. Mieszać 3 do 5 minut lub do lekko zgęstnieje.
Mieszankę łyżką do pojemników zamrażarki, pozostawiając 1/2-calowy headspace. Natychmiast uszczelnić.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż do Ustawienia, około 24 godzin. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub zamrażać do 1 roku (rozmrozić w lodówce lub w temperaturze pokojowej przed podaniem). Stosować jako pasta lub w deserach.