Dżem Imbirowo-Brzoskwiniowy
Dżem imbirowo-brzoskwiniowy jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przyprawa ma 651 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Mieszanka masła, krystalizowanego imbiru, sproszkowanych pektyn owocowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 134 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Soy Ginger Glazed Halibut w / Ginger Peach Relish, oraz Ciasto Brzoskwiniowe Imbirowe.
Instrukcje
Przynieś brzoskwinie, imbir i pektyny do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z cukrem i masłem; gotować i mieszać, aż cukier się rozpuści. Powrót do wrzenia, stale mieszając przez 1 minutę więcej.
Zdjąć z ognia, a wszelkie pianki odtrzeć łyżką.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj dżem brzoskwiniowy do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.