Dżem i budyń chlebowy
Dżem i budyń chleb może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 3,01 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 736 kalorii. Jeśli masz pod ręką cukier, masło, konfitury truskawkowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 24%. Podobne przepisy to bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy, Maltański budyń chlebowy (przy użyciu czerstwego chleba), oraz budyń z masłem chlebowym, jak zrobić budyń z masłem chlebowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Masło 9 na 13-calowe szklane naczynie do pieczenia. Ułóż połowę brioche wzdłuż dna naczynia, i pokroić lub rozerwać plasterki, aby pasowały.
Rozłóż 3/4 szklanki dżemu na wierzchu i przykryj pozostałym chlebem.
Ubić jajka, cukier, 2 1/2 szklanki mleka i wanilię razem; zalać chlebem. Naciśnij, aby namoczyć i umyć wierzch 4 łyżkami roztopionego masła. Przykryć folią i piec 15 minut.
Wyjmij folię i kontynuuj pieczenie przez 15 minut dłużej lub aż budyń jest ustawiony.
Rozgrzej brojlery. W misce ubijamy pozostałą 1 łyżkę mleka z cukrem cukierniczym. Wymieszać z pozostałym roztopionym masłem i dżemem, aż mieszanina będzie gładka.
Rozprowadzić mieszaninę na wierzchu budyniu, umieścić pod brojlerem i broil, aż szkliwo będzie złoty.
Podawać na gorąco lub na ciepło, przyozdobione świeżymi truskawkami.