Dżem Figowo-Jeżynowo-Pomarańczowy

Dżem Figowo-Jeżynowo-Pomarańczowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu Fig-Jeżyna-pomarańcza. Ten przepis służy 3 i kosztuje $4.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jeżyny, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Muffinki Jeżynowo-Pomarańczowe, oraz Naleśniki Jeżyn Pomarańczowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni 4-quart na średnim ogniu połącz figi, jeżyny, cukier i sok pomarańczowy. Doprowadzić do wrzenia i gotować, często mieszając, aż płyn ma konsystencję gęstego syropu klonowego, około 12 minut. Wymieszaj skórkę pomarańczową. Gotować, często mieszając, kolejne 2 minuty, lub aż mieszanina osiągnie pożądaną grubość (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CukierCukier
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wyjmij dżem z ognia i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej 15 minut. Schłodzić, przykryć, co najmniej 2 godziny w lodówce przed użyciem. Dżem utrzymuje się, schłodzony, do 4 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia11
Magazyn