Dżem Cynamonowy Brzoskwiniowy

Dżem Cynamonowy Brzoskwiniowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu cynamonowego z brzoskwini. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 30 i kosztuje 35 centów za porcję. Jeśli masz cynamon, sok z cytryny w butelce, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Ciasto z brzoskwiniami i prażonym cynamonem z cukrem cynamonowym #Bundtamonth, oraz Syrop Brzoskwiniowy Cynamonowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz sok i 1 szklankę wody w szerokim, ciężkim dnie garnka. Brzoskwinie posiekać; dodać do garnka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż brzoskwinie będą miękkie i dopiero zaczną się rozkładać, 10 do 30 minut, w zależności od dojrzałości. Lekko zmiażdżyć mieszaninę zacierem, pozostawiając kilka dużych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać cukier i cynamon; gotować, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści, około 2 minut. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować szybko, stale mieszając, aż zgęstnieje i na etapie żelu (patrz poniżej), 20 do 30 minut. Usuń pianę z góry i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
3
Kadzi dżem do pół-kufli słoików, pozostawiając 1/4 cala headspace. Proces przez 10 minut przy użyciu metody wrzącej wody (patrz poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1
Kiedy przetwory trafiają w tę magiczną konsystencję dżemową-do smarowania, ale nie cieknącą-uważa się ją za etap żelowy. Dżem ustawia na 104°. użyj termometru cukierkowego lub tych sygnałów wizualnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
2
Oglądaj dżem jak gotuje. Bąbelki zwiększają się wraz ze zbliżaniem się etapu żelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
3
Podnieś trochę dżemu drewnianą łyżką i włóż go z powrotem do garnka. Kiedy spływa w kroplówkach, które zagęszczają się w płaski arkusz przed zejściem z łyżki, jest to znak, że dżem osiągnął etap żelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Kroplować trochę gorącego dżemu na zamrożony talerz. Daj mu chwilę, a potem popchnij palcem. Jeśli chłodny dżem zmarszczy się podczas szturchania, twój dżem osiągnął etap żelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
1
Nie daj się zastraszyć: uzyskanie odpowiedniego uszczelnienia, aby zachować świeżość żywności, jest tak proste, jak gotowanie wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2
Krok
3
Umieść stojak w dużym garnku. Ułóż puste słoiki, otwarte do góry, w jednej warstwie. (Ułóż pełną warstwę, nawet jeśli planujesz użyć tylko kilku, aby słoiki się nie przewróciły.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj zimną wodę do garnka, aż znajdzie się co najmniej 2 cale wody nad obręczami słoików. Ustawić garnek na dużym ogniu, przykryć i doprowadzić wodę do wrzenia. Włóż pokrywki, białe strony w dół, w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Krok Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami aż do kroku chochli (trzymaj gorąco, aż będzie gotowe do umieszczenia w słoikach). Zmniejsz ciepło pod garnkiem, aby woda była gorąca, ale nie wrząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Krok za pomocą szczypiec konserwowych, Usuń słoik gorącej wody z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Wlać na pokrywki w misce. Ustaw słoik na czystym ręczniku kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Usuń 2 kolejne słoiki, wlewając wodę z powrotem do garnka i ustaw je na ręczniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Krok włóż lejek do pierwszego słoika. Ostrożnie kadzi gorące jedzenie do lejka, zachowując headspace-odległość od góry mieszanki do górnej części słoika-wskazany w przepisie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
LejekLejek
ChochlaChochla
10
Krok Przesuń narzędzie bąbelkowe między mieszaniną a wnętrzem słoika, aby uwolnić pęcherzyki powietrza, dodając więcej mieszaniny, jeśli to konieczne, aby uzyskać odpowiednią przestrzeń nad głową. Powtórz z pozostałym jedzeniem i słoikami.
11
Krok użyj czystego ręcznika kuchennego zanurzonego w gorącej wodzie, aby dokładnie oczyścić obręcz każdego słoika. Użyj szczypiec z miękkimi końcówkami, podnośnika pokrywy lub palców, aby pobrać pokrywę z miski i wyśrodkować ją na słoiku. Przykręć pierścień na słoiku opuszkami palców, uważając, aby był wystarczająco ciasny, aby pozostać wyśrodkowany, ale nie tak mocno, aby nie uzyskać uszczelnienia próżniowego. Powtarzaj, aż do napełnienia słoików.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
12
Krok użyj szczypiec konserwowych, aby obniżyć napełnione słoiki do gorącej wody. Upewnij się, że słoiki są pokryte 2 cale wody. Przykryj garnek i wróć do wrzenia. Rozpocznij liczenie czasu przetwarzania, gdy woda się zagotuje. Gdy czas się skończy, wyłącz ogrzewanie, zdejmij pokrywę garnka i pozostaw słoiki na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Krok za pomocą szczypiec konserwowych, Usuń słoiki na powierzchnię pokrytą ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
14
Odstawić na 24 godziny. Aby sprawdzić uszczelnienia, zdejmij pierścienie i delikatnie popchnij pokrywy. Jeśli pozostają na miejscu, żywność jest Bezpieczna do przechowywania przez okres do roku w chłodnym, ciemnym miejscu. Jeśli pokrywki nie pozostaną na miejscu, słoiki należy schłodzić w lodówce i szybko zjeść zawartość.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia0
Magazyn