Dżem cebulowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przyprawy. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 203 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Jeśli masz olej canolan, wino, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. 69 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 12%. Podobne przepisy to Dżem z bekonu i Whiskey, Dżem Wiśniowy, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy.
Instrukcje
1
W średniej patelni saute rozgrzać olej, aż zacznie lekko palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać cebulę i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Gotować, aż cebula zrezygnować płyn, 3 do 5 minut, a następnie dodać czerwone wino. Obniżyć ogień i gotować cebulę, aż wino zmniejsza się prawie całkowicie. Pozostawić na małym ogniu podczas przygotowywania gastrique.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Wino
Cebula
3
W oddzielnej małej patelni podgrzej miód, aż zacznie się bąbelkować i spienić. Gotować, aż miód zmieni kolor jasny karmel, dodatkowe 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor Karmelowy
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać ocet z czerwonego wina, dusić przez kilka minut na małym ogniu, a następnie wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny Czerwony
5
Wlać mieszaninę miodu na cebulę i kontynuować gotowanie ich na małym ogniu, aż cały sok zostanie wchłonięty i cebula jest konsystencja dżem jak, 10 do 15 minut. Jeśli chcesz, dodaj sok z cytryny i skórkę w tym momencie. Smak do przypraw i przenieść do miski do ostygnięcia, aż będzie gotowy do podania.