Dżem Brzoskwiniowy Bourbon
Dżem brzoskwiniowy Bourbon może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 1129 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.99 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz bourbon, brzoskwinie, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Biały brzoskwiniowo-Bourbon tost francuski z białym brzoskwiniowo-orzechowym syropem klonowym, oraz Ciasto Brzoskwiniowe Bourbon.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować dżem, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść sześć pół-kufli słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól opaskom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Napełnij dużą miskę lodowatą wodą.
Wytnij płytkie X na dno każdej brzoskwini i wrzuć je do wrzącej wody. Blanszować przez 20 do 30 sekund, a następnie natychmiast zanurzyć brzoskwinie w lodowatej wodzie. Brzoskwinie obrać i posiekać.
Przenieść je do blendera i pulsować tylko do momentu, gdy są grubo puree. Powinieneś mieć około 4 szklanki puree.
Przenieść brzoskwinie do dużego, grubego dna garnka.
Dodaj cukier, sok z cytryny, bourbon, laskę cynamonu, fasolę wanilii i masło. Doprowadzić do pełnego wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając.
Dodaj pektynę i przywróć mieszaninę do pełnego wrzenia. Gotować twardo przez minutę.
Wyjąć do garnka z ognia i usunąć pianę z powierzchni metalową łyżką. Wyrzuć laskę cynamonu i fasolę wanilii.
Kadzi gorący dżem do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc. Zakonserwowany dżem będzie przechowywać do jednego roku w chłodnym, ciemnym miejscu. Nie konserwowany dżem będzie przechowywać w lodówce przez około sześć miesięcy.