Dziś Kolacja: łosoś z limonką i miodem z ryżem i Broccolini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: łosoś z limonką i miodem z ryżem i Broccolini spróbuj. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 555 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 5,81 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szalotki, broccolini, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś glazurowany limonką i miodem z Basmati i Broccolini, Łosoś glazurowany limonką i miodem z Basmati i Broccolini, oraz Dziś Kolacja: łosoś glazurowany miodowo-sojowy z Bok Choy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika, aby obniżyć środkową pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Wlać olej do dużego holenderskiego piekarnika ustawionego na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodać szalotki i gotować, aż będzie miękka i zacznie brązowieć, mieszając często drewnianą łyżką, około trzech do czterech minut.
Dodać ryż i mieszać aż do równomiernego zalania olejem. Kontynuuj gotować, aż ryż zmieni się kredowy, ale nie Brązowy, o 1 minutę.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Przykryj holenderski piekarnik, wyłącz ciepło i przenieś do piekarnika. Gotuj 10 minut.
W międzyczasie wymieszaj sok z limonki, skórkę z limonki, miód, kolendrę i sos sojowy.
Wyjąć garnek z piekarnika.
Zdejmij pokrywkę i zbadaj ryż. Jeśli cała ciecz została wchłonięta, dodaj kolejną ¼ filiżanki. Następnie nestle filety z łososia i broccolini w ryżu. Łyżka 1 łyżka glazury na każdym filecie. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć powrót do piekarnika, aż łosoś jest nieprzezroczysty i broccolini jest miękka, o 8 protokół.
Podzielić równomiernie pomiędzy cztery talerze, skropić pozostałą glazurą, doprawić solą i pieprzem i podawać.