Dziś Kolacja: zupa z soczewicy curry z przecierem z ciecierzycy
Dziś Kolacja: zupa z soczewicy curry z przecierem z ciecierzycy to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 18g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz cebulę, cytrynę, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 1350 mówi, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Tunezyjska Zupa Z Ciecierzycy, Kolacja: zupa z ciecierzycy i makaronu, oraz Dziś Kolacja: Zupa Z Ciecierzycy Pugliańskiej.
Instrukcje
1
W dużym ciężkim garnku podgrzać połowę oliwy na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodać cebulę i marchewkę, doprawić szczyptą soli i pieprzu i gotować, aż cebula będzie przezroczysta, 5-7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Słonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać czosnek i gotować przez dodatkowe 2 minuty, następnie wymieszać z curry. Gotuj, ciągle mieszając, aby zapobiec przypaleniu przypraw, aż przyprawy będą pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
4
Dodać soczewicę i wodę i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Soczewica
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
W międzyczasie przecier z ciecierzycy, sok z cytryny, pozostała oliwa z oliwek i 1/4 szklanki wody. Przecier wymieszać z soczewicą wraz z masłem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i / lub dodatkowym curry, następnie cienką zupą z wodą do uzyskania pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Soczewica
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
6
Podzielić na miski do zupy i podawać udekorowane zieloną cebulą i cytrynami z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego