Dziś Kolacja: zupa z kurczaka i ryżu z sosem imbirowym

Kolacja dziś wieczorem: kurczak i zupa ryżowa z sosem imbirowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 725 kalorii, 40g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ćwiartki z udek kurczaka, ryż, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: rosół z ryżem jaśminowym i imbirem, Kolacja: Imbir Smażony Ryż, oraz Kolacja: Imbir Ananas Smażony Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać ryż do dużego garnka.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć ryż o cal, i mieszać przez kilka sekund.
Wylej tę mleczną wodę. Powtórz ten proces jeszcze dwa razy, aż woda, która spływa, będzie w większości przezroczysta, a nie biaława.
Weź 1-cal imbiru i pokroić go w grube plastry, a następnie dodać go do garnka.
Odetnij białą część szalotki i dodaj ją do garnka (zachowaj zielone części do późniejszego wykorzystania).
Dodać udka z kurczaka, a następnie wlać bulion z kurczaka. Włączyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na energicznym wolnym ogniu przez 5 minut. Włączyć ciepło do średnio-niskie, wymieszać zawartość i częściowo przykryć. Gotować przez 15 minut, a następnie usunąć kurczaka. Zanurz kurczaka w lodowej kąpieli na kilka minut. Osuszyć i odstawić. Częściowo przykryć garnek ponownie i gotować przez 45 minut.
W międzyczasie drobno zmielić pozostały imbir.
Dodaj do miski wraz z cukrem, sosem rybnym i sokiem z limonki. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Odstawić na 30 minut przed użyciem.
Po zakończeniu zupy, usunąć imbir i białka scallion z garnka. Doprawić solą do smaku. Posiekać zielone części szalotki. Kadzi zupę do miski i udekorować zieleniną scallion i kolendry. Pokrój kurczaka na 1-calowe segmenty i podawać wzdłuż miski wraz z niektórymi sosem imbirowym i sokiem z limonki.