Dziś Kolacja: Zupa Z Jajkiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać obiad dzisiaj: Egg Drop zupa spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,78 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Mieszanka mielonego pieprzu, imbiru, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 78 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: Zupa Pomidorowa Z Jajkiem, Dziś Kolacja: Zupa Z Selera, oraz Kolacja: Zupa Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajka rozbić w średniej wielkości misce i lekko ubić. Spłucz trzepaczkę.
Wlać ½ szklanki bulionu do innej średniej wielkości miski i dodać skrobię kukurydzianą.
Ubić do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
Pozostały wywar wlać do średniej wielkości rondla wraz z imbirem, sosem sojowym, szalotkami, pieczarkami i czarnym pieprzem. Włączyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Powoli mżać w mieszaninie skrobi kukurydzianej, stale ubijając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskich i doprowadzić zupę na wolnym ogniu.
Powoli maż w jajkach, leniwie mieszając widelcem. Jajko powinno natychmiast przekształcić się w wstążki. Po dodaniu wyłącz ogrzewanie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier