Dziś Kolacja: walijski Rarebit z brukselką
Dzisiejsza Kolacja: Welsh Rarebit z brukselką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 727 kalorii, 36g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz piwo, sól i pieprz, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja Dziś Wieczorem: Momofuku Brukselka, Dziś Kolacja: brukselka z Chorizo, oraz Dziś Kolacja: karmelizowane Tofu z brukselką.
Instrukcje
W przypadku brukselki: wyreguluj stojaki piekarnika na dolne środkowe i górne środkowe pozycje i rozgrzej piekarnik do 204°.
Wlać olej rzepakowy do dużej żelaznej patelni ustawionej na średnim ogniu. Gdy olej zacznie migotać dodaj kiełki ścięte bokiem w dół. Gotować, aż kiełki zaczną brązowieć na dnie, o 10 protokół. Wrzucić kiełki drewnianą łyżką i przenieść patelnię do piekarnika. Gotować do miękkości i jasnozielony, o osiem minut, mieszając po czterech minutach. Wyłączyć piekarnik i odstawić kiełki na bok.
Dla walijskiego rarebit: napełnij średniej wielkości rondel wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Umieść dużą metalową miskę na górze dla podwójnego kotła.
Dodać masło. Kiedy się rozpuści, wlej piwo. Gdy piwo jest ciepłe, ubijaj ser, dodając około ćwierć szklanki na raz.
Gdy cały ser się stopi, powoli dodajemy ubite jajko, stale ubijając.
Dodaj sos Worcestershire, sól, papryka, musztarda, i pieprz czerwony płatki. Kontynuuj ubijanie i gotuj, aż sos zacznie gęstnieć, około jednej minuty.
Umieść dwie kromki chleba na każdym talerzu i łyżką na tyle sosu serowego, aby pokryć.
Podawać z brukselką na boku.