Dziś Kolacja: rampy z Linguine
Kolacja dziś wieczorem: rampy z Linguine może być tylko głównym daniem szukasz. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 732 kalorie, 26g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, rampy, ser Pecorino romano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Linguine z krabem i Chili, Kolacja: Marynowane Pomidory Z Linguine, oraz Kolacja dziś wieczorem: Linguine z małż i jarmuż.
Instrukcje
Przynieś duży garnek słonej wody do wrzenia i zacznij gotować makaron.
Wyczyść rampy, usuwając półprzezroczystą łuskę nad żarówką (jeśli to konieczne) i pokrój, aby oddzielić liście od żarówek. Ułóż liście jeden na drugim, zwiń je wzdłuż i pokrój cienko w wstążki (julienned).
Rozgrzać oliwę w patelni do smażenia, aż tylko pali, a następnie wyciągnąć patelnię z płomienia, wrzucić w żarówki rampy, i wrzucić dobrze, aż patelnia uspokoi niektóre. Powrót do ciepła i sear aż pęcherze, brązowy, i miękkie.
Dodać czosnek na patelni, podrzucając aż tosty i orzechowy, następnie dodać al dente linguine na patelni.
Dodać bułkę tartą i liście i wrzucić aż zwiędną, następnie przenieść na talerze i zetrzeć Pecorino na wierzchu. W razie potrzeby wymieszać z odrobiną oliwy z oliwek.