Dziś Kolacja: przegrzebki ze szparagami i groszkiem cukrowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,17 zł za porcję. 456 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ocet sherry, koperek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym, Kolacja dziś wieczorem: groszek, pasta Chili i mięta, oraz Zapiekane przegrzebki z groszkiem cukrowym i rzodkiewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać ocet do średniej wielkości miski. Powoli ubić oliwę z oliwek i rzepaku. Wymieszać posiekane zioła i doprawić solą i pieprzem.
Dodać dwie łyżki oliwy z oliwek do dużej patelni saute i włączyć ciepło do średniej-wysokiej. Po połysku dodajemy groszek cukrowy i szparagi. Gotować, często mieszając, do miękkości i jasnozielony, trzy do czterech minut.
Przenieść do drugiej średniej wielkości miski. Wrzucić około połowy vinaigrette i smak.
Dodaj więcej winegret w razie potrzeby.
Przegrzebki osuszyć papierowymi ręcznikami, a następnie doprawić solą i pieprzem po obu stronach.
Wlać pozostałe dwie łyżki oliwy z oliwek do dużej patelni nonstick. Włącz ciepło do średniej-wysokiej. Gdy mieni się, dodać przegrzebki do patelni. Top każdy przegrzebek z kawałkiem masła.
Niech gotować niezakłócony aż złoty kolor na dnie, o trzech minutach. Odwróć je i gotować, aż złoty kolor z drugiej strony, o dwie minuty.
Przełożyć przegrzebki na talerz.
Szparagi i groszek cukrowy podzielić na cztery talerze. Top każdy z trzech przegrzebków. Doprawić solą i pieprzem do smaku.