Dziś Kolacja: placki kukurydziane z kozim serem i boczkiem
Kolacja dziś wieczorem: ciasta kukurydziane z kozim serem i boczkiem może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 16G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.46 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz kozi ser, mączkę kukurydzianą, kukurydzę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kolacja: Linguine Z Kabaczkiem, Bekonem I Kozim Serem, Placki kukurydziane z kozim serem i boczkiem, oraz Kolacja: risotto szpinakowe z kozim serem.
Instrukcje
Wlać 1 łyżeczkę oleju do dużej patelni nieprzywierającej ustawionej na średnim ogniu. Gdy olej zacznie migotać, dodajemy kukurydzę i cukinię, doprawiamy solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia zmięknie, trzy do pięciu minut.
Przenieść mieszaninę do dużej miski i ostudzić przez pięć minut.
Tymczasem, gotować boczek na oddzielnej patelni, aż chrupiące. Odstawić po zakończeniu.
Dodaj szalotki, jajka, i mąki kukurydzianej do miski z kukurydzy i cukinii. Dobrze wymieszać. Wytrzeć patelnię nonstick, a następnie wlać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i włączyć ogień do medium. Gdy olej mieni się, scoop się o 1/2 szklanki mieszanki kukurydzy i wlać do patelni.
Dodaj tyle miarki, jak bit wygodnie na patelni. Gotować, aż każdy jest rumiane na dnie, o trzech minutach. Flip, i brązowy na dole, około dwóch minut.
Odcedzić każde ciasto na papierowych ręcznikach. Powtórz ten proces, aż cała mieszanka kukurydzy zostanie wykorzystana.
Podawać placki kukurydziane udekorowane pokruszonym kozim serem, solą i pieprzem do smaku oraz boczkiem.