Dziś Kolacja: pistacjowe Pesto ze szparagów na Linguine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc daj dziś kolację: pistacjowe Pesto ze szparagów na Linguine. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 792 kalorie. Ten przepis służy 3. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 59 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, parmezan, makaron i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: rampy z Linguine, Kolacja dziś wieczorem: Linguine z małż i jarmuż, oraz Kolacja: Marynowane Pomidory Z Linguine.
Instrukcje
1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Po przygotowaniu dodajemy szparagi i gotujemy przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Wyjąć z wody i wstrząsnąć w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odcedzić, a następnie umieścić na desce do krojenia. Odciąć końcówki i odstawić. Z grubsza posiekaj resztę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
4
Dodaj szklankę posiekanych szparagów do robota kuchennego wraz ze szpinakiem, czosnkiem, 2 łyżkami pistacji, parmezanem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Zmiksować, aż stanie się pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Dodaj makaron do garnka z wrzącą wodą. Gotować zgodnie ze wskazówkami na pudełku. Zapisz 1/4 szklanki wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
6
Odcedzić makaron po zakończeniu i wrócić do jeszcze gorącego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Dodaj 1 szklankę pesto i połowę wody z makaronu. Dobrze wymieszać. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
8
Posiekaj Pozostałe pistacje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
9
Podawać makaron i udekorować pistacjami, i więcej startego parmezanu. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem