Dziś Kolacja: pieprz i kiełbasa Ragu z polentą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj dziś kolację: pieprz i kiełbasa Ragu z Polentanem. Jedna porcja zawiera 1140 kalorii, 43g białka, oraz 85 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 3,53 zł za porcję. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, parmezan, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Dziś Kolacja: ziemniaki w marynarce z pieczarkami Ragu, Dziś Kolacja: Jarmuż I Grzyby Z Kremową Polentą, oraz Dziś Kolacja: Polenta ze szpinakiem w stylu rzymskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na bardzo dużej patelni (12 lub 14 cali) rozgrzać 6 łyżek oleju na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj cebulę, papryka, płatki chili i oregano, i gotować, aż miękka, 8-10 protokół. Łyżka w koncentracie pomidorowym i wymieszać z warzywami. Gotować, aż jego kolor ciemnieje, uważając, aby go nie spalić.
Dodać czerwone wino, obniżyć ogień na wolnym ogniu, i gotować na dodatkowe 15 protokół.
W drugiej dużej patelni wystarczająco duże, aby trzymać kiełbasy wygodne, podgrzać ostatnią łyżkę oleju na średnim ogniu. Gdy się połyskuje, dodaj kiełbaski i gotuj bez obracania, aż spód będzie ciemnozłoty, 7-10 minut. Ostrożnie obrócić kiełbaski i dodać mieszaninę pieprzu na patelnię.
Dodaj szklankę wody i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, dodając wodę, jeśli to konieczne, aby zachować konsystencję ragu.
W razie potrzeby wymieszaj parmezan i masło do polenty, a następnie podziel między płytkie miseczki. Top z ragu i służyć.