Dziś Kolacja: Moong Dal i czerwona soczewica z brązową cebulą

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać obiad dzisiaj: Moong Dal i czerwona soczewica z brązową cebulą spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 580 kalorii, 27g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz obfite asafetida, cebulę, nasiona kminku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kolacja: Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem, Dziś Kolacja: Ziemniaki Zapiekane Z Sezamem, oraz Kolacja: curry czerwona soczewica z mlekiem kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz obie soczewice w misce i przykryj kilkoma zmianami zimnej wody.
Dobrze spuścić i przenieść do garnka o dużym dnie.
Dodać wodę i kurkumę i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć, aby gotować na wolnym ogniu, przykryć luźno, aby zapobiec wrzeniu, i gotować 40-50 minut, aż soczewica będą miękkie, mieszając sporadycznie. Doprawić solą.
W międzyczasie, podgrzać ghee lub oleju w małej patelni saute na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodaj asafetida i nasiona kminku i pozostawić nasiona kminku skwierczeć na kilka sekund, a następnie dodać chiles i gotować, aż zacznie ciemnieć, tylko kilka sekund.
Dodać cebulę i gotować do brązowego i zaczyna chrupać, obracając ciepła w dół, jeśli to konieczne, aby zapobiec spalaniu.
Przenieś mieszankę cebuli do soczewicy i przykryj garnek, pozwalając usiąść na kilka minut, aby złapać aromaty.
Podawać z ugotowanym białym ryżem.