Dziś Kolacja: Miód-Chipotle Arepas
Ten przepis służy 2 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 523 kalorie. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz olej canolan, oliwa z oliwek, drobno zmieloną mąkę kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Chipotle Wołowe Tacos, Dziś Kolacja: Chipotle Rozbite Słodkie Ziemniaki, oraz Kolacja: sałatka z kurczaka, ziemniaków i Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę kukurydzianą, sól, wrzącą wodę, oliwę z oliwek, miód i chipotle w dużej misce. Mieszać, aż nie będzie grudek. Jeśli mieszanina jest zbyt mokra, dodaj więcej mąki kukurydzianej. Powinna to być stała masa, ale nadal lepka. Odstawić miskę na 15 minut.
Wyrzuć mieszaninę na dużą deskę do krojenia i podziel na 4 równe sekcje. Spłaszczyć każdy kawałek do około 1/2 cala grubości za pomocą szpatułki.
Rozgrzej patelnię lub dużą patelnię do średniego ciepła.
Umyj powierzchnię olejem rzepakowym.
Dodać mieszaninę mąki kukurydzianej i gotować, aż złoty kolor z każdej strony, o minutę lub dwie.