Dziś Kolacja: marokański Kurczak z kumkwatem i śliwkami
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 300 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Jeśli 1,51 zł za porcję spada twój budżet, Kolacja dziś wieczorem: marokański Kurczak z kumkwatem i śliwkami może być świetny jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, kurczaka, śliwki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: marokański szpinak i ciecierzyca, Dziś Kolacja: marokański Ragout z jajkami w koszulce, oraz Marokański Kurczak z cytryną, oliwkami i śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać oliwę z oliwek do dużego garnka ustawionego na średnim ogniu. Kawałki kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Umieść jak najwięcej kawałków, które mogą zmieścić się w garnku w jednej warstwie, a następnie gotować, aż rumiane z obu stron, o 10 do 12 protokół. Powtórz z pozostałymi kawałkami kurczaka. Następnie wyjąć kurczaka i odstawić.
Wylać wszystko oprócz łyżki tłuszczu, zmniejszyć ogień do średniego, i dodać cebulę. Gotować przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, lub aż zaczną brązowieć.
Dodać dyni i gotować przez 2 protokół.
Posypać cynamonem, kminkiem i szafranem. Gotować przez 30 sekund, lub aż pachnące.
Wlać bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, usuwając wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni drewnianą łyżką. Odstawić kurczaka do garnka i dodać kumkwaty, suszone śliwki i miód. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć garnek i gotować przez 30 minut, obracając kurczaka co 10 minut lub tak.
Zdjąć pokrywę i włączyć ciepło do wysokiej. Gotować, aż sos zgęstnieje i pokryje kawałki kurczaka. Wyłączyć ogień i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać z białym ryżem i posypką kolendry.