Dziś Kolacja: Linguine z cytrusowymi krewetkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kolację dziś wieczorem: Linguine z krewetek pieczonych cytrusami spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 772 kalorie, 61g białka, oraz 18g tłuszczu. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką pieprz, sól, linguine i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Dziś Kolacja: Linguine z krewetkami i cukinią, Dziś kolacja: sałatka z krewetek i pieczonej papryki, oraz Dziś Kolacja: rampy z Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260°. Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
W małej misce połączyć oliwę z oliwek, skórki i soki. Doprawić do smaku solą, następnie dodać krewetki i wrzucić do herbu.
Gotować makaron do al dente, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania makaronu przed odsączeniem.
W międzyczasie, na dużej blasze do pieczenia, rozprowadzić krewetki w jednej warstwie. Pieczeń aż tylko gotowane choć, 6-8 protokół.
Wyjmij krewetki z patelni, rezerwując soki.
Powrót ugotowanego makaronu do garnka. Soki z pieczenia zeskrobać do garnka wraz z odrobiną wody z makaronu. Na małym ogniu gotować, aż woda z makaronu połączy się z sokami z pieczenia, tworząc SOS. W ostatniej chwili, dodać krewetki i wrzucić do połączenia.
Podawać w głębokich, szerokich miseczkach ze świeżym czarnym pieprzem.