Dziś Kolacja: kurczak w sosie z pestek dyni
Dziś Kolacja: kurczak w sosie z pestek dyni to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 39g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pomidory, nasiona sezamu, habanero chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pistacje można śledzić to danie główne z Jeżyna Chmurka ciasto z pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kolacja: Camarones en Pipian (krewetki w sosie z pestek dyni), Kolacja: Kurczak pieczony z sosem czosnkowym, oraz Dziś Kolacja: kurczak cytrynowy z sosem kolendrowym.
Instrukcje
Ustaw nasiona dyni na dużej patelni na średnim. Tosty przez około 3, potrząsając patelnią od czasu do czasu. Powinny być bardzo pachnące.
Dodaj nasiona sezamu do teraz pustej patelni i tosty przez około 4 protokół, potrząsając patelni od czasu do czasu, ponownie.
Usunąć Jeśli albo wygląda na to, że ma zamiar włączyć czarny następnie natychmiast usunąć.
Wrzucić dyni i sezamu w maszynce i mieszanki, aż staną się drobnym pyłem. Odstawić.
Usuń skórę z kawałków kurczaka. Doprawić solą i umieścić w dużym garnku.
Wlać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu. Gotować przez 20 minut.
Dodaj cebulę, czosnek, habanero, pomidory i połowę pistacji. Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Wyrzuć habanero.
Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć warzywa i wrzucić je do blendera. Zatrzymaj zapas.
Dodać około 1 szklanki wywaru i zmiksować na bardzo gładką masę.
Dodaj więcej wywaru, jeśli jest zbyt suchy.
Wlać sos do dużej patelni, włączyć ogień do średnio-niskie, i powoli ubijać w ziemi dyni i sezamu. Powinno zagęścić sos, ale jeśli zrobi się zbyt suchy dodać trochę bulionu.
Dodaj kurczaka na patelni i niech ogrzać się z powrotem.
Kurczaka podawać z sosem na wierzchu.