Dziś Kolacja: Kurczak smażony z oliwkami, kaparami i pieczonymi cytrynami

Kolacja dziś wieczorem: smażony kurczak z oliwkami, kaparami i prażonymi cytrynami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 582 kalorie, 42g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, oliwki, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak smażony z oliwkami, kaparami i prażonymi cytrynami, Dziś Kolacja: Pieczony kurczak z oliwkami, kaparami i wermutem, oraz Kurczak smażony z oliwkami, kaparami i cytrynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieść kawałek papieru pergaminowego na blasze do pieczenia i skropić oliwą z oliwek na wierzchu. Wrzucić plasterki cytryny w jednej warstwie.
Skropić nieco więcej oliwy z oliwek na wierzchu plastry i posypać solą i pieprzem. Ustaw blachę do pieczenia w piekarniku i gotuj przez 20 minut.
Zdejmij patelnię, gdy cytryny zaczną brązowieć.
Podczas gdy cytryny są pieczenia, umieścić dużą patelnię na dużym ogniu.
Dodać szpinak bez oleju, i gotować, mieszając często, aż zwiędnie. Powinno to zająć około 2 minut.
Wyjąć na durszlak i pozostawić do drenażu.
Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym, włącz ciepło do medium i dodaj bułkę tartą. Gotować te przez około 2 protokół aż ładnie tosty. Następnie dodać szpinak z powrotem na patelnię, doprawić szczyptą soli i pieprzu, i gotować przez dodatkową minutę. Odstawić.
Wlać dwie łyżki oleju do dużej dużej patelni ustawionej na dużym ogniu. Piersi kurczaka osuszyć, a następnie doprawić solą i pieprzem. Pogłębiać je w mące, wytrząsając nadmiar, a następnie umieścić na patelni. Gotować przez około 6 protokół, obracając w połowie, aż złoty kolor z obu stron.
Wrzucić oliwki, kapary, i czas. Gotować przez około pięć minut, lub aż sos zmniejszy się o dwie trzecie.
Na wierzch kurczaka ułożyć Prażone cytryny, posypać natką pietruszki i dodać pokrojone w kostkę masło. Gotować przez minutę, aż kurczak zostanie odpowiednio ugotowany.
Połówki piersi kurczaka ułożyć na szpinaku i polać sosem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.