Dziś Kolacja: Kurczak pieczony czosnkiem z marchewką i pasternakiem
Kolacja dziś wieczorem: Kurczak pieczony w czosnku z marchewką i pasternakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 823 kalorie, 34g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 111 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz czosnek, sól koszerna, marchew i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Dziś Kolacja: Kurczak pieczony ziołami z czosnkiem w proszku, Kolacja: pieczona marchewka i buraki z kotletem schabowym, oraz Dziś Kolacja: Kurczak Curry Z Marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Linia blachy patelni z folią aluminiową i rozłożyć bok skóry kurczaka, marchew, pasternak i ząbki czosnku w jednej warstwie.
Wszystko skropić oliwą z oliwek, a następnie równomiernie posypać solą, pieprzem i liśćmi tymianku. Kawałki kurczaka natrzeć mielonym czosnkiem.
Przenieś arkusz patelni do piekarnika i piecz, aż kurczak zarejestruje 68° na termometrze natychmiastowego odczytu i warzywa są miękkie, około 40 minut, fastrygując kurczaka sokami z patelni i rzucając warzywa raz lub dwa razy podczas gotowania. Czas gotowania może się różnić w zależności od wielkości piersi kurczaka. Monitoruj uważnie i dodawaj lub odejmuj czas w razie potrzeby. Pozostawić kurczaka do odpoczynku 10 minut po wyjęciu z piekarnika i podawać natychmiast z pieczonych warzyw.