Dziś Kolacja: kurczak na parze z imbirem i szalotkami
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 54 grosze za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz olej sezamowy, bulion z kurczaka, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kolacja: łosoś gotowany na parze z czosnkiem i imbirem, Kolacja dziś wieczorem: chrupiące krewetki Chipotle z kukurydzą i szalotki, oraz Dziś Kolacja: anyż gwiazdkowy I KURCZAK imbirowy.
Instrukcje
Przynieś duży garnek wody do wrzenia. W międzyczasie wymieszaj 2 łyżki imbiru, 2 posiekane szalotki, 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych, 1 łyżkę białego octu, 2 łyżeczki oleju sezamowego, 1 łyżeczkę cukru i 1/2 łyżeczki soli. Posmarować kawałki kurczaka mieszaniną.
Ustaw kosz na parowiec nad wrzącą wodą. Ustawić kawałki kurczaka w i gotować, aż zrobić, o 45 minut do 1 godziny.
Gdy kurczak jest prawie gotowy, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Wlać 1 łyżkę oleju arachidowego, a następnie dodać 4 łyżki imbiru, 4 szalotki, 2 ząbki czosnku. Gotować przez 30 sekund lub aż pachnące.
Podczas szybkiego gotowania wymieszaj ze sobą skrobię kukurydzianą i bulion z kurczaka. Po upływie 30 sekund dodaj mieszaninę. Stale mieszaj, aż sos zgęstnieje.
Wlać 2 łyżeczki oleju sezamowego i wyłączyć ogień.
Polać kurczaka i polać sosem na wierzchu.