Dziś Kolacja: kurczak na gorąco (Ma La zi Ji)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kolację dzisiaj: paraliżujący i gorący kurczak (Ma La zi Ji) spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i דל פחמימות,zny przepis służy 3 i kosztuje $2.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 21g białka, oraz 29g tłuszczu. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz udka z kurczaka, wino shaoxing, olej z orzeszków ziemnych i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: Bon Bon Chicken, Dziś Kolacja: Kurczak Tostadas, oraz Dziś Kolacja: Pikantny Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubij razem wino Shaoxing, 1 łyżka jasnego sosu sojowego, ciemny sos sojowy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej i 1 łyżka zimnej wody.
Dodaj kurczaka do marynaty. Dobrze wymieszać i odstawić podczas przygotowywania reszty składników.
W drugiej misce, połączyć paprykę, chile, szalotki, i zmielony pieprz Syczuan w misce.
W trzeciej misce, zrobić sos.
Ubij razem 1 łyżkę lekkiego sosu sojowego, ocet ryżowy, 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i 3 łyżki wody.
Wlać olej arachidowy do garnka na dużym ogniu. Doprowadzić temperaturę do 191°, a następnie wrzucić kurczaka. Gotować przez 30 sekund, a następnie wyjąć łyżką szczelinową. Poczekaj, aż olej wróci do temperatury375, a następnie dodaj kurczaka z powrotem. Tym razem gotować, aż kurczak jest złoty rumiany, o 3 do 5 protokół.
Kawałki wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na bok.
Przełożyć 3 łyżki oleju do smażenia na wok lub dużą patelnię. Podkręć temperaturę do góry. Kiedy naprawdę gorąco, dodać miskę papryki i chiles. Gotować, często mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać kurczaka i sos z trzeciej miski. Gotować, często mieszając, aż sos zgęstnieje.
Przełożyć na talerz i skropić olejem sezamowym.