Dziś Kolacja: Kurczak Do-Piaza
Jeśli 62 grosze za porcję spada twój budżet, Kolacja dziś wieczorem: kurczak Do-Piaza może być spektakularny bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mieloną kurkumę, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Bon Bon Chicken, Dziś Kolacja: Kurczak Paryski, oraz Dziś Kolacja: kurczak na gorąco (Ma La zi Ji) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku, dodać masło i włączyć ogień do medium. Rozbij kurczaka na dwie nogi i dwie piersi.
Usunąć skórę. Brąz kawałki w garnku, około 3 do 4 minut na stronę.
Wyjąć kurczaka i wylać cały tłuszcz.
W międzyczasie posiekaj jedną z cebul. Wrzucić do blendera wraz z sokiem pomarańczowym, woda, imbir, czosnek, kolendra, kurkuma, i cayenne. Zmiksować na gładką masę.
Wlać mieszaninę pomarańczy do garnka. Rozgrzać na średni i gotować przez pięć minut, od czasu do czasu mieszając. Powrót kawałki kurczaka do garnka. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i przykryć. Gotować przez 20 minut. Odwróć kawałki i gotować przez kolejne 25 protokół.
W międzyczasie cienko pokroić ostatnią cebulę i opłukać pod zimną wodą. Gdy kurczak jest gotowy, wyjąć go z garnka i odstawić.
Dodać pokrojoną cebulę, wymieszać, aż pokryje, i wyłączyć ogień i przykryć.
Ostrożnie wymieszać z jogurtem. Doprawić solą do smaku.
Kurczaka podawać z sosem wylanym na wierzch.