Dziś Kolacja: Krewetka Tikka Masala
Dziś Kolacja: Krewetka Tikka Masala może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz garam masala, imbir, ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja Dziś Wieczorem: Szybki Tikka Masala, Dziś Kolacja: Channa Masala, oraz paneer Tikka masala (sanjeev kapoor), jak zrobić paneer Tikka masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim garnku, takim jak holenderski piekarnik, rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować delikatnie, aż złoty, o 20 protokół, następnie dodać imbir, czosnek, pasta pomidorowa, chili w proszku, i garam masala.
Dodaj trochę oleju, jeśli to konieczne, aby składniki mieszały się w gęstą, ale płynną konsystencję i gotuj, aż smaki zaczną się żenić i będą bardzo pachnące, 3-4 minuty.
Dodać wodę i mieszać, aż mieszanina będzie gładka, i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj krewetki i gotować delikatnie na średnim ogniu, aż są one po prostu gotowane przez, o 4 protokół.
Wyjąć z ognia i szybko wymieszać jogurt.
Podawać natychmiast z ryżem.